# Maths Mate Sheet 8 Term 4 Question #24

The Problem: Fill in the missing digits in the multiplication.

~ 2

1   ?   4

X             8

9   >  ?   9    ? < 2

How I solved it: First I did 8 times 4 and that equals 32 so put down the 2 and carry the 3. Then I did 8 times 2 plus 3 an that equals 19 so I put down the 9 and carried the 1. 8 times 1 plus 1 equals 9 so put down the 9. The answer is 124 times 8 equals 992.

# Maths Mate Sheet 7 Term 4 Question #22

The Problem: Which deal cost less per litre?

A) \$32 for 4 l

B) \$8.50 for 1 l

How I solved it: First I added \$8.50 four times to see if it goes over \$32. The answer was \$34. So the answer is number A) \$32 for 4 L.

# Maths Mate Sheet 6 Term 4 Question #24

The Problem: Fill in the missing digits in the multiplication problem.

2   ?   6

x             3

?   3  ?

How I solved it:  First I did 6 times 3 equals 18 so I put down the 8 an carried the 1 to the next column. I thought what is closest to 13 in the 3 times table and that is 4 times 3 equals 12 so I put 4 in the box and added the one to get 13 so the 3 is already down so I carry the 1 to the next column. Then I did 2 times 3 plus 1 equals 7 so I put the seven down and the answer is 738.

# Maths Mate Sheet 5 Term 4 Question #22

The Problem: Which deal cost less per gram.

A) \$5 for 500g

B)\$3 for 250g

How I solved it: First I doubled 250 to get 500 then I doubled \$3 to get \$6. I then compared the prices and the answer is \$5 for 500g.

# Maths Mate Sheet 4 Term 4 Question #22

The Problem: Fill in the missing number. 36 divided by ? equals 4

How I solved it: I used my prior knowledge for this question. I used my 4 times tables until I got to nine times four and the answer is 36. I used the inverse operation of multiplication which is division so the answer is 36 divided by 9 equals four.

# Maths Mate Sheet 3 Term 4 Question #22

The Problem: Fill in the missing number.       8 x ?= 56

How I solved it: First I went 8 times 8 which is 64 and took away 8 and the answer is 56. 8 take away one equals 7.        8 x 7 = 56

# Maths Mate Sheet 2 Term 4 Question 24

The Problem: Fill in the appropriate numbers for the titles of six famous stories. Then add up the six numbers.

How I solved it: First this is the problem: Ali Baba and the ? thieves, ? dalmatians, The ? Steps, Around the world in ? days, Snow white and the ? dwarfs, Catch ?.

First  I worked them all out, these are the answers: 1 40, 2 101, 3 39, 4 80, 5 7, 6 22.

Then I added them together and got the answer 289.

# Maths Mate Sheet 1 Term 4 Question #22

The problem: Fill in the missing number.

How I solved it: I looked at the problem which was 12 times something equals 36. I used my knowledge to work out 12 times something equals 36. The answer is 3.

# Maths Mate Sheet 8 Term 3 Question #22

Question: Fill in the missing digits in the addition problem.

How I solved it: 17 and 36 were 2 of the numbers but I had to work out one more the answer to the sum was also given and it was 95 so first I worked out what 7 plus 6 was and it was 13 and if you add 2 to that you would get 15 and the answer to the sum ended in a 5 so I put the 2 down and carried the 1 to the last column. here it had to equil 9 so first I added the numbers that were given to me which was 3 and 1 which was 4 so I just counted on from 4 and I got 5. So that was my answer!

# Maths Mate Sheet 7 Term 3 Question #22

The problem: Fill in the missing digits in the subtraction.

How I solved it: First I did 3 times 3 which is nine and it equals 3 and the top number is nine so I found the difference between 9 and 3 which is 6 so I put 6 in the box. Then I went on the next column something take away 5 equals 2 so I just added 5 and 2 which is 7 and I put 7 in the box.